Kürtőskalács este cozonacul de sărbătoare al familiilor secuieşti, este un simbol al maghiarilor transilvăneni şi este un produs hungarikum. Cel mai delicios kürtőskalács este cel proaspăt copt, cu o crustă crocantă şi interiorul moale. Cea de-a doua ediţie a Festivalului Deliciilor Dulci care s-a desfăşurat din nou la Sfântu Gheorghe, în perioada 7-9 septembrie, celebrează acest desert care cucereşte prin rafinata sa simplitate.
În cadrul evenimentului vizitatorii au avut ocazia să guste kürtőskalács-ul care, datorită fabricării industriale a zahărului, s-a răspândit pe scară largă în secolul trecut, Pe lângă acestea, festivalul a oferit multe curiozităţi atât celor mici, cât şi adulţilor: programul acestuia cuprindea activităţi pentru copii, concerte, precum şi activităţi de păstrare şi promovare a tradiţiilor.
Premiul principal in cadrul tombolei a fost oferit de Kurtosgrill