Kürtőskalács este cozonacul de sărbătoare al familiilor secuieşti, fiind un simbol al maghiarilor transilvăneni, un produs „hungarikum”. Cel mai delicios kürtőskalács este cel proaspăt copt, cu o crustă crocantă şi interiorul moale. Cea de-a 3-a ediţie a Festivalului Deliciilor Dulci care s-a desfăşurat în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, în perioada 13-15 septembrie.
14 echipe au concurat pentru titlul de anul acesta „Kürtőskalács-ul Anului în Ţinutul Secuiesc” – un cozonac preparat după o reţetă tradiţională, dar care îmbină gustul autentic cu prospeţimea prezentului. O noutate a ediţiei din acest an al festivalului a constituit faptul că s-a preparat „Kürtőskalács-ul din Bazinul Carpatic”, ca simbol al solidarităţii şi al comuniunii între judeţele Covasna, Harghita, Mureş, și Brașov, respectiv judeţele înfrățite din Ungaria.
Premiul principal in cadrul tombolei a fost oferit de Kurtosgrill